Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Petruk A$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8
1.

Petruk A. M. 
The social financial control development in Ukraine [Електронний ресурс] / A. M. Petruk, N. G. Vygovska // Незалежний аудитор. - 2012. - № 2. - С. 31-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Na_2012_2_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 289.086 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Hultiaieva O. V. 
Effect of soybeans and palm oil addition to the cows diets on milk fatty acid profile [Електронний ресурс] / O. V. Hultiaieva, A. P. Petruk, O. V. Golubets, I. V. Vudmaska, V. V. Vlizlo // Біологія тварин. - 2013. - Т. 15, № 4. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2013_15_4_5
Додавання до раціону високопродуктивних корів жирових домішок позитивно впливає на обмін речовин, підвищує молочну продуктивність та якість молока. Це пояснюється високою енергетичною цінністю жирів, їх нітрогензберігаючою дією в організмі корів, використанням наявних у жирі жирних кислот у синтезі ліпідів молока. Дослідження проведено на 3 групах корів-аналогів української чорно-рябої молочної породи, по п'ять голів у кожній, продуктивністю 20 - 25 кг молока за добу. Корови контрольної групи одержували стандартний збалансований за вмістом поживних речовин раціон, що містив 670 г сирого жиру. Вміст жиру у раціонах корів 2-ї та 3-ї груп збільшували на 50 % за рахунок введення до їх складу відповідно соєвих бобів або пальмової олії. Раціон контрольних корів складався з (кг): сіна люцернового - 6,0, силосу кукурудзяного - 20, сінажу - 10, дерті пшеничної - 3,0, дерті кукурудзяної - 2,0, шроту соєвого - 1,0, меляси - 2,0. У раціоні корів 1-ї дослідної групи соєвий шрот замінювали на 1,5 кг соєвих бобів, а до раціону корів 2-ї дослідної групи додавали 0,3 кг пальмової олії. Тривалість досліду становила 2 місяці. У кінці досліду відбирали вмістиме рубця, кров і молоко. Жирнокислотний склад ліпідів плазми крові досліджено за допомогою методу газорідинної хроматографії на хроматографі Hewlett Packard HP-6890 з полум'яно-іонізаційним детектором, обладнаному капілярною колонкою SP-2560 довжиною 100 м. Зміна ліпідного та жирнокислотного складу раціону вплинула на жирнокислотний склад молочного жиру. У молоці корів 1-ї дослідної групи зменшилась кількість кислот ізо-15:0, антеізо-15:0 - 17:0 (P << 0,05 - 0,01) та зросла кількість 18:1 та 18:2 кислот (P << 0,01 - 0,001). У молоці корів 2-ї дослідної групи зросла кількість 14:0 кислот (P << 0,05). У складі молочного жиру корів 1-ї дослідної групи виявлено у 2,2 разу більше кислот транс-11 18:1 (P << 0,001) та у 1,3 разів більше її метаболіту - кислоти цис-9, транс-11 18:2 (P << 0,05). У корів 2-ї дослідної групи вміст транс-11 18:1 (P << 0,05) був вищим у 1,3 разів, а вміст цис-9 транс-11 18:2 - у 1,2 разів. Частка лінолевої (цис-9, 12 18:2) кислоти у молоці корів 1-ї дослідної групи зросла (P << 0,001), а 2-ї дослідної групи - зменшилась (P << 0,01). У молочній залозі зменшився синтез коротколанцюгових жирних кислот: C4:0, C6:0 - C8:0 (P << 0,05 - 0,01). Вміст жиру у молоці корів контрольної та 1-ї та 2-ї дослідних груп становив відповідно 1,57; 3,37 і 3,51 %. Обидві жирові домішки підвищили середньодобові надої корів: у 1-й дослідній групі на 4 % (P << 0,05), а у 2-й - на 7 % (P << 0,05), проте у перерахунку на базисну жарність надоїв зросли лише у корів 2-ї дослідної групи (P << 0,05).
Попередній перегляд:   Завантажити - 278.928 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Shlyamar I. L. 
Characteristics of physical loads endured by military officers of mechanized troops during field maneuvres [Електронний ресурс] / I. L. Shlyamar, A. I. Yaworsky, S. V. Romanchuk, A. P. Petruk, V. V. Dzyama, I. V. Romaniv, A. S. Vorontsov // Pedagogics, psychology, medical-biological problems of physical training and sports. - 2015. - № 9. - С. 57-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PPMBE_2015_9_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 224.212 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Vudmaska I. V. 
Chemical composition and nutritional values of feed resources for deer [Електронний ресурс] / I. V. Vudmaska, A. P. Petruk, B. I. Kolisnyk // Біологія тварин. - 2016. - Т. 18, № 4. - С. 22-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2016_18_4_5
Для збереження зникаючих видів і збільшення популяції диких тварин необхідне належне забезпечення їх потреб у поживних речовинах. Загалом кормові потреби диких травоїдних забезпечуються наявними кормовими ресурсами, проте співвідношення окремих компонентів дієти часто потребує додаткового балансування. Крім того, не в повній мірі встановлені вимоги в поживних речовинах для диких тварин. Мета дослідження - встановлення хімічного складу та поживності природних кормів і компонентів підгодівлі для оленів на території Державного підприємства "Ківерцівське лісове господарство" (Волинська область). Зразки трави, листя та пагонів дерев відбирали на трьох рослинних угрупуваннях: дубово-грабовий мішаний ліс, березовий гай та луки. Досліджувані трав'яні рослини: осока пухнастоплода (Carex lasiocarpa), осока гостровидна (Carex acutiformis), осока видовжена (Carex elongata), костриця червона (Festuca rubra), мітлиця повзуча (Agrostis stolonifera), мітлиця собача (Agrostis canina), щучник дернистий (Deschampsia caespitosa). Листя та пагони брали з берези пониклої (Betula pendula), граба звичайного (Carpinus betulus), дуба черешчатого (Quecus robur), осики (Populus tremula) та крушини ламкої (Frangula alnus). Зразки трав брали з п'яти ділянок площею 0,5 м<^>2 кожного угрупування. Листя та пагони брали з п'яти дерев кожного виду. Зразки сіна відбирали з п'яти копиць. Крім того, досліджували корми, що використовувались для підгодівлі тварин: зерно пшениці та кукурудзи та соєвий шрот. Загалом досліджувані природні корми забезпечують основні потреби оленів у поживних та біологічно активних речовинах, проте вміст деяких компонентів потребує коригування з урахуванням вікових особливостей та фізіологічного статусу тварин. Зокрема, виявлено дефіцит Фосфору, Купруму та Цинку, що необхідно враховувати при здійсненні підгодівлі. Вміст мангану у цілому достатній, проте олені потребують більшу, ніж інші тварини, кількість цього мікроелементу, тому для них доцільне додаткове введення мангану до складу мінеральних добавок. Наявні на досліджуваній території природні корми забезпечують мінімальну потребу дорослих тварин у протеїні. Для молодняку, лактуючих самок та самців оленів у період росту рогів вміст протеїну в кормах недостатній, бажана підгодівля високобілковими концентрованими кормами.
Попередній перегляд:   Завантажити - 367.474 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Pakholkiv N. 
Effect of chromium (III) on microbial biomass and hydrolytic activities in the bulls rumen [Електронний ресурс] / N. Pakholkiv, I. Vudmaska, A. Petruk, І. Nevostrueva, V. Hudyma, N. Holova, R. Sachko, А.  Skorokhid // Біологія тварин. - 2019. - Т. 21, № 2. - С. 127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2019_21_2_71
Попередній перегляд:   Завантажити - 299.935 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Vlizlo V. 
Effect of dietary propylene glycol, vitamin E, methionine and carnitine separately and as complex supplement on performance of transition dairy cows [Електронний ресурс] / V. Vlizlo, O. Hultyayeva, I. Vudmaska, A. Petruk // Біологія тварин. - 2019. - Т. 21, № 2. - С. 146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2019_21_2_90
Попередній перегляд:   Завантажити - 242.785 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Nevostruyeva I. V. 
Peroxide oxidation products concentration in blood plasma and lactation performance indexes under conditions of adding molasses to cows diet [Електронний ресурс] / I. V. Nevostruyeva, I. V. Vudmaska, R. G. Sachko, A. P. Petruk // Біологія тварин. - 2018. - Т. 20, № 3. - С. 145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2018_20_3_65
Попередній перегляд:   Завантажити - 164.404 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Myhal N. 
The use of inositol for poultry [Електронний ресурс] / N. Myhal, Y. Salyha, A. Petruk, I. Vudmaska // Біологія тварин. - 2021. - Т. 23, № 3. - С. 81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2021_23_3_77
Попередній перегляд:   Завантажити - 278.21 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського